• 27 Νοεμβρίου, 2021

Φώφη Γεννηματά: Αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι της στη Βούλα

 Φώφη Γεννηματά: Αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι της στη Βούλα

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά πάγωσε κυριολεκτικά το πανελλήνιο με χιλιάδες πολίτες να μιλούν για το θάρρος με το οποίο μιλησε από την πρώτη στιγμή για τον καρκίνο.

Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία… Η είδηση του θανάτου της σόκαρε όλη τη χώρα και συζητήθηκε σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά.

Πολλοί εκείνοι που λυπήθηκαν από την απώλεια της. Που συγκινήθηκαν.

«Δεν φοβήθηκα»
«Αν ζεις με το φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητά, στην καθημερινότητα σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι», είχε πει η Φώφη Γεννηματά σε παλαιότερη συνέντευξη της αναφερόμενη στη μάχη που έχει δώσει με τον καρκίνο. Δεν τον φοβήθηκε κι ας της στέρησε τους δύο γονείς. Τον αντιμετώπισε με ζηλευτά αποθέματα θάρρους κι αξιοπρέπειας.

Οι πολίτες «χαιρετούν» τη Φώφη
Πλήθος κόσμου αποχαιρετά με κάθε τρόπο την Φώφη Γεννηματά που σε ηλικία 56 ετών φεύγει από τη ζωή.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι θυμούνται τη μητέρα, τη γυναίκα, την πολιτικό Φώφη Γεννηματά.

Χαρακτηριστικά μερικά μηνύματα στο Twitter:

Πόση μαγκιά όμως… Να έχεις καθιερωθεί στη συνείδηση φίλων και «εχθρών» με το μικρό σου όνομα. Χωρίς ωστόσο να σου αφαιρεί ίχνος αυτό απ το κύρος και τον σεβασμό που αξίζεις.. παλικάρι απ τα λίγα… αυτό το χαμόγελο μόνο ο καρκίνος μπορούσε να το νικήσει.. καλό ταξίδι #Φώφη

Πάει η Φώφη παιδιά, σοβαρά στενάχωρο, τόσο γρήγορα και άδικα και με τόση μάχη που είχε ήδη δώσει με το θεριό. Σε αυτές τις στιγμές δεν υπάρχουν παρατάξεις και ιδεολογίες μόνο ανθρωπιά και σεβασμός! Καλό ταξίδι

Δεν την ήξερες προσωπικά και νιώθεις σαν να έχασες δικό σου άνθρωπο. Πόσο κρίμα, πόσο άδικο, πόσο θλιβερό.

Θα προτιμήσω να τη θυμάμαι έτσι. Πραγματική μαχήτρια της ζωής, όρθια στην κυριολεξία μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν έδωσε ποτέ της δικαιώματα στην προσωπική της ζωή και δεν δέχτηκε τον οίκτο και τη λύπη κανενός, καλό ταξίδι και κουράγιο στην οικογένεια της.

Η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.