• 19 Ιανουαρίου, 2022

Φίλης: Ευγνωμονούμε τον Πάπα Φραγκίσκο – Αύριο, μετά το υποκριτικό «καλό κατευόδιο», κάποιοι θα συνεχίσουν το έργο τους

 Φίλης: Ευγνωμονούμε τον Πάπα Φραγκίσκο – Αύριο, μετά το υποκριτικό «καλό κατευόδιο», κάποιοι θα συνεχίσουν το έργο τους

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που το πρωί στη Μυτιλήνη, και λίγο αργότερα στην Αθήνα, υποδέχονται τον Πάπα με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ’ εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Ολόκληρη η δήλωση Φίλη:

«Η Μεσόγειος, που για χιλιετίες ένωσε λαούς διαφορετικούς και χώρες μακρινές, γίνεται ένα κρύο κοιμητήριο δίχως επιγραφές», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος προ ολίγου στη Μυτιλήνη. Και συμπλήρωσε: «(…) πόσες συνθήκες ανάξιες ανθρώπων! Πόσα hotspot όπου μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες ακραίες, χωρίς να βλέπουν λύσεις στον ορίζοντα! Και όμως ο σεβασμός των ανθρώπων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην ήπειρο που δεν παύει να τις προωθεί μέσα στον κόσμο, θα έπρεπε να διαφυλάσσεται πάντα, και η αξιοπρέπεια του καθενός θα έπρεπε να τίθεται πριν από όλα! Είναι θλιβερό να ακούς να προτείνεται, ως λύση, η δέσμευση κοινών πόρων για να οικοδομούνται τείχη».

Ανθρώπινες και σοφές κουβέντες. Εμείς, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι που το πρωί στη Μυτιλήνη, και λίγο αργότερα στην Αθήνα, τον υποδέχονται με δήθεν ζεστά λόγια, πιο πριν σήκωναν και εξυμνούσαν το φράκτη στον Έβρο, ενώ κατ’ εξακολούθηση κρύβουν και δικαιολογούν τις παράνομες και εγκληματικές απωθήσεις στο Αιγαίο. Και αύριο, μόλις του ευχηθούν υποκριτικά «καλό κατευόδιο» στο αεροδρόμιο, θα συνεχίσουν το έργο τους, του διχασμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του απάνθρωπου και αόριστης διάρκειας εγκλεισμού στα συρματόφρακτα κέντρα, τα παιδιά μακριά από τα σχολεία. 

Έδωσε ελπίδα απόψε στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος -και για αυτό τον ευγνωμονούμε.