• 11 Απριλίου, 2021

FAZ για #ΝέαΣμύρνη: “Νέοι αστυνομικοί πήραν όπλο μετά από εκπαίδευση 30 ημερών”- Αλληλοκατηγορούνται Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ

 FAZ για #ΝέαΣμύρνη: “Νέοι αστυνομικοί πήραν όπλο μετά από εκπαίδευση 30 ημερών”- Αλληλοκατηγορούνται Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επανέρχεται σήμερα με δικό της άρθρο γύρω από τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και τον τίτλο ¨Με πυροκροτητές και πέτρες”. Ο αρθρογράφος περιγράφει τα γεγονότα, τόσο την ημέρα που αστυνομικοί ξυλοκόπησαν νεαρό πολίτη, όσο και την επόμενη με τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Και επισημαίνει: “Στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης του συντηρητικού πρωθυπουργού Μητσοτάκη αυξήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών. Αλλά αυτό συνέβη εν μέρει με έναν τρόπο που ακόμη και στην αστυνομία αμφισβητήθηκε, δηλαδή χωρίς κανονική εκπαίδευση σε μια ακαδημία αστυνομικών. Ορισμένοι εκ των νέων αστυνομικών πήραν όπλο μετά από εντατικά μαθήματα σχεδόν 30 ημερών. Κάθε τόσο εκφράζονται παράπονα πολιτών για κακά εκπαιδευμένα όργανα της τάξης. Αλλά αυτό ίσχυε και πριν από την πρωθυπουργία Μητσοτάκη. Το ίδιο ορθό όμως είναι ότι στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μια άκρως βίαιη ομάδα αυτόνομων, όπως αποκαλούνται, που τα μέλη της καπελώνουν κάθε τόσο διαδηλώσεις για να κάνουν βιαιότητες και επιδρομές. Έτσι γινόταν και στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης πριν από δέκα χρόνια, όταν ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της λιτότητας κλιμακώνονταν κάθε φορά που παρεισέφρυαν στις μάζες των διαδηλωτών μασκοφόροι.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκμεταλλεύτηκε τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη για να διχάσει την κοινωνία και να ενισχύσει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών” καταλήγει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: DW