• 27 Ιανουαρίου, 2022

Φάουτσι: “Σχεδόν βέβαιο” ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση από τη Delta

 Φάουτσι: “Σχεδόν βέβαιο” ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση από τη Delta

Είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κοροναϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Delta, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για τηα πανδημία Δρ Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Delta.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η Όμικρον) δεν είναι σοβαρότερη από τη Delta», είπε ο γνωστός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μάλιστα, «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή», συμπλήρωσε ο ίδιος σε αυτήν την τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Πιστεύω ότι θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες για τη Νότια Αφρική, κατόπιν όταν θα έχουμε περισσότερες μολύνσεις στον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δούμε το επίπεδο της σοβαρότητας», υπογράμμισε.

Ο Φάουτσι επισήμανε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική δεν θα πρέπει να παρερμηνεύονται, εξηγώντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αυτής έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι πολύ νεαρής ηλικίας.

Τέλος, ο Φάουτσι δήλωσε πως η νέα παραλλαγή είναι «σαφώς υψηλά μεταδοτική», πιθανότατα περισσότερο από τη Delta.