• 24 Ιουνίου, 2021

Facebook: Αλλαγές στα σχόλια για την προέλευση του κοροναϊού – Διορία Μπάιντεν στη CIA να βρει την “πηγή του κακού”

 Facebook: Αλλαγές στα σχόλια για την προέλευση του κοροναϊού – Διορία Μπάιντεν στη CIA να βρει την “πηγή του κακού”

Αλλαγές από το Facebook μετά τη δυσαρέσκεια των χρηστών. Το γιγαντιαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να μην αφαιρεί αναρτήσεις από την πλατφόρμα, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο κοροναϊός είναι ανθρωπογενής, μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους, για να βρουν την προέλευση του ιού, μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Γουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

ΗΠΑ και Σλοβακία αποχώρησαν από τουρκική άσκηση λόγω συμμετοχής του ψευδοκράτους

Ο εκπρόσωπος του Facebook, μιλώντας στο Politico, είπε: “Υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού και σε συνεννόηση με ειδικούς στην υγεία, πλέον δεν θα αφαιρούμε από τις εφαρμογές μας απόψεις ότι ο ιός φτιάχτηκε από ανθρώπους. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς νέα δεδομένα και τάσεις έρχονται στην επιφάνεια” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Politico.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook τον Φεβρουάριο αφαιρούσε αναρτήσεις όπου χρήστες υποστήριζαν ότι ο κορονοϊός είναι τεχνητός ή κατασκευασμένος. Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.