• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Εύβοια:Βιβλική καταστροφή – Πόνος και θλίψη στα αποκαΐδια (vid)

 Εύβοια:Βιβλική καταστροφή – Πόνος και θλίψη στα αποκαΐδια (vid)

Στάχτες, αποκαΐδια, απογοήτευση, θλίψη αλλά και οργή άφησε πίσω της ο πύρινος εφιάλτης στη βόρεια Εύβοια.

Μετά από μία εβδομάδα και πλέον χθες ήταν το πρώτο βράδυ χωρίς ενεργό μέτωπο στην περιοχή, βράδυ περισυλλογής και απολογισμού για τους κατοίκους.

Η βροχή που έπεσε βοήθησε σημαντικά την κατάσταση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή εξακολουθούσαν να βρίσκονται εθελοντές και δασοπυροσβέστες.

Η απάντηση Τσίπρα στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης – Πού εστιάζεται η κριτική

Οι κάτοικοι δειλά – δειλά άρχισαν να επιστρέφουν στα χωριά τους και ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές.

Σε αυτά τα μαύρα κουφάρια κατοικούσαν άνθρωποι, οικογένειες, των οποίων οι ζωές άλλαξαν δραματικά. Σπίτια, δικά τους ή συγχωριανών τους κάηκαν. Ο τόπος τους υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά.

Την ίδια ώρα τεράστιο είναι το πλήγμα και για τους μελισσοκόμους, αλλά και τους ρετσινοπαραγωγούς. Η έκταση της καμένης γης αποτυπώνει και το μέγεθος της καταστροφής. περίπου 700.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Οι εικόνες από drone είναι ο καλύτερος μάρτυρας της καταστροφικής πυρκαγιάς. Μια ανυπολόγιστη καταστροφή που θα γραφτεί κυριολεκτικά με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας.

Εκεί που κάποτε υπήρχε ζωή σήμερα υπάρχουν μόνο αποχρώσεις του μαύρου. Τα γέλια και οι χαρές έχουν αντικατασταθεί από ανασφάλεια για το αύριο.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.