• 27 Ιανουαρίου, 2022

Ευτράπελα στη δίκη του Τζόκοβιτς με techno και… πορνό

 Ευτράπελα στη δίκη του Τζόκοβιτς με techno και… πορνό

Ο Τζόκοβιτς φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη αν και πρέπει να οριστικοποιηθεί η απόφαση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για συμμετοχή του στο Australian Open, αλλά τα ευτράπελα δεν έλειψαν από την ακροαματική διαδικασία. Η εκδίκαση της υπόθεσης για την βίζα του διάσημου τενίστα, στο δικαστήριο της Αυστραλίας, βγήκε εκτός ελέγχου επανειλημμένως, στην προσπάθεια των υπευθύνων να την μεταδώσουν ζωντανά.

Πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα κάτι που οδήγησε σε καθυστέρηση. Μέχρι και την έναρξη της ακρόασης, τα τεχνικά ζητήματα δεν είχαν επιλυθεί.

Αρχικά, το δικαστήριο εξέπεμψε από έναν σύνδεσμο του Microsoft Teams, ο οποίος γρήγορα πλημμύρισε με «ανόητους θορύβους» από techno μουσική και κάποια στιγμή μάλιστα εμφανίστηκε και πορνογραφικό υλικό, σε πολλούς λογαριασμούς.

Το διαδικτυακό χάος ανάγκασε τους υπεύθυνους να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια αυθαίρετη και άστοχη αναμετάδοση από πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι η σύνδεση είχε διακοπεί.

Η δημοσιογράφος της «Sydney Morning Herald», Sarah Danckert, ισχυρίστηκε ότι ο δικαστικός υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένος με τον συντονισμό της εκπομπής… κατέβασε τον διακόπτη «βλέποντας ότι είχε πρόβλημα», προσπαθώντας να κλείσει όλα τα «τρολ» που την βομβάρδιζαν με ανεπιθύμητο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

«Είχαμε υπόκρουση techno, γέλια και φωνές και κάποιος να ακούγεται συχνά να λέει Nole, Nole με πονεμένη φωνή», είπε.
Αν και η μετάδοση τελικά έπειτα από αρκετή ώρα τέθηκε σε λειτουργία τα τεχνικά ζητήματα – πιθανώς λόγω του τεράστιου διεθνούς ενδιαφέροντος για την υπόθεση, το οποίο οι αυστραλιανές αρχές δεν είχαν υπολογίσει – ταλαιπώρησαν τη ροή και οδήγησαν σε προσωρινή αναβολή. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν σταματήσει τη ζωντανή τους κάλυψη και οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώνονταν για το τι πραγματικά συνέβαινε στο δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία του Νόβακ Τζόκοβιτς γινόταν στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο της Μελβούρνης από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι το Δικαστήριο, δικαίωσε τον Σέρβο τενίστα, τον οποίο οι αρχές της Μελβούρνης είχαν μπλοκάρει στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν, ακυρώνοντας τη visa του.

Ο δικαστής επικύρωσε τη visa του Τζόκοβιτς επιτρέποντάς του την παραμονή στην χώρα, πληρώνοντας τα νομικά έξοδα και ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος στα επόμενα 30 λεπτά μετά από την απόφαση. Ο δικαστής έκρινε ότι η απόφαση των αρχών για ακύρωση της βίζας του ήταν αβάσιμη.

Από πολύ νωρίς είχε φανεί για το πού κατευθυνόταν η απόφαση, αφού ο δικαστής Άντονι Κέλι είχε τοποθετηθεί θετικά έναντι του αιτήματος του Τζόκοβιτς. Πιο συγκεκριμένα, αφότου άκουσε τα όσα είχε να πει ο νομικός εκπρόσωπος του κορυφαίου τενίστα, που παρουσίασε τα βήματα που ακολούθησε ο Σέρβος και η ομάδα του προκειμένου να ζητήσουν την ιατρική εξαίρεση για ν’ αγωνιστεί στο Australian Open, ο δικαστής είπε σχετικά «τι άλλο μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία;»… Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ έχει τη δυνατότητα να παρέμβει προσωπικά για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, εάν το επιλέξουν οι αρχές.