• 28 Ιανουαρίου, 2022

Εξοργισμένος ο Τζόνσον από το βίντεο με τους αστεϊσμούς για “πάρτι” στην Ντάουνινγκ Στριτ

 Εξοργισμένος ο Τζόνσον από το βίντεο με τους αστεϊσμούς για “πάρτι” στην Ντάουνινγκ Στριτ

Εξοργισμένος δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικης γιορτής το 2020, εν μέσω lockdown.

«Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν κανόνες.

«Αλλά επαναλαμβάνω…ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κάλεσε τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια όσον αφορά τα μέτρα για την COVID-19.

«Το ξέρω ότι η συνέπεια που προσπαθεί να υπάρξει (είναι) ότι η υπόθεση που τώρα ερευνάμε κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στα μέτρα που λαμβάνουμε. Αλλά μπορώ να του πω (…) ότι εγώ πιστεύω πως είναι σοβαρό λάθος να προσπαθούμε να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια με αυτό το θέμα», δήλωσε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει πράγματι να δει να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μέτρα», σημείωσε ο Τζόνσον στις δηλώσεις που έκανε στο κοινοβούλιο και σημείωσε ότι «θα συνεχίσει τη δουλειά».

«Θα συνεχίσω τη δουλειά και πιστεύω ότι αυτό (…) είναι που πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι όταν ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει ξεκάθαρα λόγια από τους αξιωματούχους του, από τους πολιτικούς, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για γεγονότα ή μη γεγονότα της περσινής χρονιάς», σημείωσε.