Έξοδος Πρωτομαγιάς χωρίς προβλήματα – Απεργία της ΠΝΟ

 Έξοδος Πρωτομαγιάς χωρίς προβλήματα – Απεργία της ΠΝΟ

Η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Κυριακή καθώς θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μαΐου. Η απεργία γίνεται με απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, η απεργία θα ξεκινήσει την 00.01 της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Οι ναυτεργάτες αποτίνουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ.

Και προσθέτει: «Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους».

Παναγιώτης Δρίβας