• 29 Οκτωβρίου, 2020

Εξιτήριο για τον Τραμπ!- Αλαλούμ με την ενημέρωση των γιατρών- Παραδέχθηκαν ότι είχε επεισόδια χαμηλής οξυγόνωσης

 Εξιτήριο για τον Τραμπ!- Αλαλούμ με την ενημέρωση των γιατρών- Παραδέχθηκαν ότι είχε επεισόδια χαμηλής οξυγόνωσης

Με εμφανή σημάδια βελτίωσης της υγείας του και υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που τον εμφανίζουν 10 μονάδες πίσω από τον Τζο Μπάϊντεν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως επιστρέφει στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ιατρική ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να βελτιώνεται και ότι θα μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου ήδη από την Δευτέρα.

Ωστόσο, η εικόνα αυτή που παρουσιάζουν οι γιατροί του Λευκού Οίκου δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα. Χθες υπήρχαν διαρροές για “κρίσιμο 48ωρο” σχετικά με την υγεία του προέδρου, ο οποίος λαμβάνει, μάλιστα, πειραματική θεραπεία. Σήμερα, ωστόσο, οι γιατροί παρουσίασαν εντελώς διαφορετική εικόνα, πιθανώς υπό πίεση καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στην προεκλογική εκστρατεία. Τόνισαν μάλιστα πως η θεραπεία θα συνεχιστεί στον Λευκό Οικο.

Το αλαλούμ επιτάθηκε από το γεγονός ότι οι ίδιοι γιατροί παραδέχθηκαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χθες και προχθές δύο αρκετά σοβαρά επεισόδια χαμηλής οξυγόνωσης και χρειάστηκε να του δοθεί οξύγονο.


Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί του θα συνεχίσει τη θεραπεία του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν ο Τραμπ παραμένει παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής, οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.


Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του απέναντι στην πανδημία του νέου κοροναϊού φαίνεται πως έκανε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που μολύνθηκε από τον ιό.

Μεταξύ άλλων φαίνεται πως αναθεωρεί τα όσα έλεγε για τις μάσκες και με μήνυμα που έστειλε μέσω του του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ, καλεί όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα και κρατούν αποστάσεις, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες της Covid-19.

Μιλώντας στο NBC, ο Μίλερ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Τσακ Τοντ εάν μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Μίλησα με τον πρόεδρο το Σάββατο το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε αρχικά ο Μίλερ.

«Μάλιστα, ο πρόεδρος μού είπε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορωναϊό, ότι ως έθνος θα νικήσουμε τον κοροναϊο, και ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κοροναϊό. Και μου είπε ότι μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα τεθεί ξανά επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας», συμπλήρωσε ο Μίλερ.

«Τον άκουσα αρκετά ζωηρό, αλλά μου είπε και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό», είπε επίσης ο Μίλερ, και εξήγησε: «Και αυτό που είπε ο πρόεδρος ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας».

Με πληροφορίες από tovima.gr