• 28 Ιανουαρίου, 2022

Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα Όμικρον στην Αθήνα

 Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα Όμικρον στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αθήνα. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε πρόσφατα στην Κρήτη και είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο Χανιώτης ήρθε μόνος του την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και στη συνέχεια στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, είχε κάνει τεστ στη Νότια Αφρική πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, έκανε άλλο ένα τεστ όταν έφτασε στη χώρα και αμφότερα ήταν αρνητικά, ενώ έκανε και PCR στη συνέχεια. Τη Δευτέρα το πρωί έκανε ακόμα ένα τεστ και εκείνο έδειξε ότι είχε κολλήσει κοροναϊό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για τη μετάλλαξη Όμικρον και όχι για τη… συνηθισμένη Δέλτα, επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα το πρωί. Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο ίδιος μάλιστα δεν γνώριζε για τη νέα μετάλλαξη και έφτασε στη χώρα μία μέρα πριν απαγορευτούν οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική, και μια σειρά άλλων χωρών λόγω αυτής.

Τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ήπια, ενώ θετικό στην κατάσταση είναι πως και ο ασθενής και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, όλοι τηρούν την καραντίνα και αναγκαστικά βρίσκονται στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ο ίδιος ο ασθενής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον. Το είχε μάθει όμως από την τηλεόραση και την πρωινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας.