• 25 Ιανουαρίου, 2022

Εξελίξεις στην Αυστρία: Παραιτήθηκε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

 Εξελίξεις στην Αυστρία: Παραιτήθηκε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

AUSTRIA RUSSIA DIPLOMACY

Δυο μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, παραιτείται και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του έως ότου το Λαϊκό Κόμμα εκλέξει νέο πρόεδρο.

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις στην Αυστρία, μετά την ανακοίνωση του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι αποχωρεί από την πολιτική και από την ηγεσία του κόμματος. Ο Κουρτς μονοπώλησε την πολιτική ζωή της Αυστρίας από το 2017, όταν έγινε ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο σε ηλικία 31 ετών. Έγινε και αρχηγός του κόμματος και στη συνέχεια Καγκελάριος.

Όμως η απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον με την πολιτική, γιατί θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, δημιουργεί νέα δεδομένα στην Αυστρία.

Σε δήλωσή του ο Σάλεμπεργκ είπε ότι πιστεύει πως “και οι δύο θέσεις, επικεφαλής της κυβέρνησης και του αυστριακού κόμματος που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους- θα έπρεπε να κατέχονται ξανά από το ίδιο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, διαθέτω τη θέση μου ως καγκελάριου αμέσως μόλις καθοριστεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος”.

Να σημειωθεί ότι ο Σάλενμπεργκ ανέλαβε την Καγκελαρία αμέσως μετά την παραίτηση Κουρτς μετά την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά. Ωστόσο, μέχρι σήμερα είχε παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.