• 19 Ιανουαρίου, 2022

Εξελίξεις: “Κλειδώνει” το ολιγοήμερο lockdown μετά τις γιορτές και στην εστίαση – Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε self test… μαζεύοντας τις επίσημες δηλώσεις

 Εξελίξεις: “Κλειδώνει” το ολιγοήμερο lockdown μετά τις γιορτές και στην εστίαση – Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε self test… μαζεύοντας τις επίσημες δηλώσεις

Αν υπάρχει μια βεβαιότητα αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επιθυμία τους να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά τις γιορτές. Πέραν αυτού, όλα είναι πάνω στο τραπέζι, ακόμη και η επιβολή ολιγοήμερου lockdown σε βασικές οικονομικές δραστηριότητες, όσο και αν ξορκιζόταν το επόμενο διάστημα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έστρωσε χαλί για νέους περιορισμούς μετά τα Θεοφάνια εφόσον χρειαστεί, κάτι που οι επιστήμονες προεξοφλούν με δεδομένη την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης όμικρον.

  • Η αύξηση στο 50-60% της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, o περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση, τα θεάματα και την ψυχαγωγία, ή ακόμη και λουκέτου στη νυχτερινή διασκέδαση, η περαιτέρω περικοπή της πρόσβασης των ανεμβολίαστων στην κοινωνική σφαίρα, η αύξηση των υποχρεωτικών τεστ και η επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μέσω της υιοθέτησης είτε μέσω του ηλικιακού κριτηρίου για τους 50+ είτε δια της μη ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, αν δεν «σφραγιστεί» με την τρίτη δόση, συγκαταλέγονται στα μέτρα-εφεδρείες, που ανασύρονται από το συρτάρι.

Σε 24 ώρες, πάντως, τα υποχρεωτικά rapid τεστ για το ρεβεγιόν των εμβολιασμένων μετατράπηκαν σε ισχυρή σύσταση για self τεστ υπό το βάρος των αντιδράσεων των καταστηματαρχών της εστίασης αλλά και των εμβολιασμένων που ένιωθαν ότι τιμωρείται η κοινωνική υπευθυνότητα που επέδειξαν.

Ο μόνος που μπορούσε να κόψει τον γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί με τις επίσημες διαρροές για τα rapid τεστ του ρεβεγιόν και την δυσφορία, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έπρεπε όμως να δείξει και τα… μελλούμενα που προδιαγράφονται δυσοίωνα.