• 31 Μαΐου, 2020

“Έξαλλος” ο Λαζάρου για τα μέτρα στην εστίαση: Θα αιμορραγήσουμε, θα δανειστούμε αλλά δεν πεθάνουμε (vid)

 “Έξαλλος” ο Λαζάρου για τα μέτρα στην εστίαση: Θα αιμορραγήσουμε, θα δανειστούμε αλλά δεν πεθάνουμε (vid)

«Ακούσαμε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες, αλλά δεν καταλάβαμε και πολλά», σχολίασε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εστίαση, μιλώντας στον Alpha.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον καλύπτουν οι εξαγγελίες και εξηγεί: «Άκουσα, μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση. Ποιον ΦΠΑ; Στην πορτοκαλάδα και στον καφέ; Σε ένα εστιατόριο δεν πας να πιείς καφέ» και συνεχίζει: «Δεκαπέντε ημέρες θα εργαστεί ο εργαζόμενος, αλλά όλες οι εργοδοτικές εισφορές του μήνα καλύπτονται από εμένα. Στο τέλος θα έχουμε σερβιτόρους ή μαγείρους που θα μαλώνουν ποιος θα δουλέψει λιγότερο».

«Θα αιμορραγήσουμε, θα δανειστούμε για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, αλλά δεν θέλουμε να πεθάνουμε», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη χωροθέτηση των τραπεζιών και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, σχολίασε χαριτολογώντας: «Εχουμε γίνει τοπογράφοι», τονίζοντας πως ο ίδιος στο εστιατόριό του ξεκινάει με 40 καρέκλες λιγότερες.

«Ας γεμίσουν οι άλλες 44 και θα τη βρούμε τη λύση. Ο κόσμος έχει αδυνατίσει οικονομικά και ψάχνεται ακόμη. Να ξεθαρρέψουν, να σταματήσουν και λίγο οι πληροφορίες και οι γιατροί… Έχουμε γίνει μηχανικοί, γιατροί, επιδημιολόγοι, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιοί… Τα έχουμε κάνει όλα. Σιγά-σιγά να βρούμε μια σειρά και να αφήσουμε τον κόσμο και την αγορά να ηρεμήσει, αν και εφόσον βρούμε και ερμηνεύσουμε αυτά που ακούσαμε χθες».