• 5 Μαρτίου, 2021

Έξαλλη η Μέρκελ:«Δεν μπορούμε να πάμε στο Πάσχα με κλειστά κομμωτήρια»

 Έξαλλη η Μέρκελ:«Δεν μπορούμε να πάμε στο Πάσχα με κλειστά κομμωτήρια»

Αναποτελεσματικά είναι τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού στην Γερμανία, γεγονός που έβγαλε από τα ρούχα της, την Άνγκελα Μέρκελ.

Από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη της Κανγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδεται από τα γερμανικά ΜΜΕ, σημείο τριβής αποτελεί η λειτουργία των σχολείων, με την ‘Αγγελα Μέρκελ να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να εισηγείται γενικότερα μια τακτική «εκ του ασφαλούς».

Η Καγκελάριος, σύμφωνα με την BILD, εμφανίστηκε μάλιστα απογοητευμένη από τη μέχρι τώρα απόδοση των μέτρων, λέγοντας σχετικά: «Ήλπιζα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε έστω μία επιτυχία!».

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το κείμενο: «Εμείς οι Φίλοι και τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» (υπογραφές)

Αναφερόμενη μάλιστα στο ενδεχόμενο η χώρα να φθάσει με αυστηρότατους περιορισμούς έως το Πάσχα (4 Απριλίου), είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φτάσουμε στο Πάσχα και να λέμε ακόμη στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια».

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει στο “Business Insider” η πρόταση ψηφίσματος, επί της οποίας θα συζητούσαν η Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων