• 8 Μαΐου, 2021

Εξαφάνιση Άνθη: Εντοπίστηκε σορός στην ίδια περιοχή που χάθηκαν τα ίχνη του

 Εξαφάνιση Άνθη: Εντοπίστηκε σορός στην ίδια περιοχή που χάθηκαν τα ίχνη του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας που ερευνά την εξαφάνιση του 33χρονου, το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκε ένα πτώμα στο στο νησί που εξαφανίστηκε ο αδερφός  του Δημήτρη Άνθη, Στάθης. Η σορός βρέθηκε να επιπλέει στο νερό και στο σημείο έσπευσαν η ​​ακτοφυλακή του Φάλμουθ και ναυαγοσώστες του RNLI.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Kingsbridge έκανε γνωστή την είδηση και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ταυτοποίηση, αλλά η οικογένεια του Ευστάθιου Άνθη (Σταν), που εξαφανίστηκε από το νησί Burgh, έχει ενημερωθεί για το πτώμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός του Στάθη, ο Δημήτρη Άνθης, έχει μεταβεί στη Βρετανία εδώ και μέρες προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αδερφού του που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 8 Μαρτίου.

Ο νεαρός άνδρας πριν εξαφανιστεί είχε εκφράσει φόβους σε φιλικό του πρόσωπο για την κατάσταση που επικρατούσε στο ξενοδοχείο που εργαζόταν και όπου πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί νεκρός ένας εργαζόμενος: 

  • «Ο αλλήθωρος από πάνω αποφάσισε να βάλει μια κρυφή κάμερα, επειδή κάποιοι άφηναν βρόμικο τον χώρο και έκλεβαν φαγητά. Εγώ νευρίασα, γιατί αυτό ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είπα ότι πρέπει να προβώ σε μηνύσεις και να μιλήσω με την εταιρία. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν αισθάνομαι ασφαλής…» έλεγε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συγκατοίκου του, ο Στάθης βγήκε από το παράθυρο του δωματίου του γύρω στις 5.20 τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου και έκτοτε αγνοείται. Η οικογένειά του εκτιμά ότι πιθανότητα ήθελε να αποφύγει κάποιους ή ότι έπεσε θύμα εργασιακού εκφοβισμού, κάτι που είχε συμβεί και παλιότερα, κυρίως λόγω της καταγωγής του.