• 30 Νοεμβρίου, 2020

Εξαδάκτυλος: “Δεν αρκούν τα μέτρα για την Θεσσαλονίκη”

 Εξαδάκτυλος: “Δεν αρκούν τα μέτρα για την Θεσσαλονίκη”

Καμπανάκι κινδύνου για την Θεσσαλονίκη χτύπησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κατά την αποψινή (12/11) παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

“Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα αναμέναμε μετά από τόσες μέρες περιοριστικών μέτρων. Αυτό το διαπιστώνω κυρίως στη Θεσσαλονίκη, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πιο βαθύ σημείο του σκοταδιού που ζούμε όλοι.

“Ξεσπά” η Αθ. Λινού: “Σχοινοβατεί” η κυβέρνηση ανάμεσα στην οικονομία και την πανδημία- “Δεν είναι καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα”

Και νομίζω ότι ίσως χρειαστεί να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μέτρων, σαν αυτό για παράδειγμα που υπήρχε την άνοιξη στη χώρα μας. Πιστεύω πως πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρό lockdown, γιατί μέχρι και χθες βλέπαμε απλώς μία μείωση της επιτάχυνσης.

Δεν βλέπουμε ούτε σταθεροποίηση, ούτε επιβράδυνση. Θα πρέπει να περιορίσουμε κι άλλο την κίνηση των ανθρώπων για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η αιμορραγία πρέπει πρώτα να σταματήσει και στη συνέχεια θα αναστραφούν τα αποτελέσματά της. Άρα εάν χρειαστεί, θα πρέπει χωρίς δισταγμό να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μέτρων, ειδικά για τις πιο επιβαρυμένες περιοχές”, ανέφερε ο κ.Εξαδάκτυλος, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ποια είναι μερικά μέτρα που ο ίδιος προτείνει να ληφθούν.

“Νομίζω ότι η τηλεργασία αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει υποχρεωτική στο μέγιστο. Τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να κλείσουν. Θα πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα μέτρα και να μην χάνουμε χρόνο γιατί ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να περάσει στην επόμενη φάση”, κατέληξε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.