• 26 Οκτωβρίου, 2020

Έβρος: Έκλεισαν τα μαγαζιά, σταμάτησαν τα σχολεία -Αφορμή το σχεδιαζόμενο κλείσιμο στρατοπέδου και η απομάκρυνση της 7ης Ταξιαρχίας (vid)

 Έβρος: Έκλεισαν τα μαγαζιά, σταμάτησαν τα σχολεία -Αφορμή το σχεδιαζόμενο κλείσιμο στρατοπέδου και η απομάκρυνση της 7ης Ταξιαρχίας (vid)

Κινητοποιήσεις προκάλεσε στην Θράκη η απόφαση της κυβέρνησης για την σχεδιαζόμενη απομάκρυνση της 7ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και το πιθανό κλείσιμο του.

Το πρωί περίπου 150 κάτοικοι του Τυχερού, του Προβατώνα και των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν έξω από το επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή το σχέδιο για αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα Έβρου, που σημαίνει αυτόματα και το κλείσιμο του στρατοπέδου του χωριού.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε κατά την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Για το θέμα έγινε συνάντηση της Οργανωτικής επιτροπής ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη και αποφασίστηκε νεα σύσκεψη το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο Τυχερό, με προσκεκλημένη όλη την τοπική πολιτική εξουσία.

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη με μαύρες σημαίες . Η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα αποδυναμώσει αλλά αντίθετα θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στον Έβρο.\

Gepostet von Konstantinos Tsiaousis am Freitag, 25. September 2020

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της:

“Η οργανωτική επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα, ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση   στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης και διαμαρτυρήθηκαν με ευπρέπεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής του Τυχερού που διατήρησαν κλειστά τα καταστήματά τους αλλά και τους μαθητές που απείχαν από τα μαθήματά τους.

Στα πλαίσια συνάντησής της επιτροπής με την κα Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη τέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με την κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας όμως δεν προέκυψε κάτι που να δίνει λύσει στο ζητούμενο αίτημα.

Γι’ αυτό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00πμ στο πολύκεντρο Τυχερού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα αποτραπεί η κατάργηση  της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα.”