• 20 Απριλίου, 2021

Έβρος: Χτίζουν εκκλησία για να εμποδίσουν την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

 Έβρος: Χτίζουν εκκλησία για να εμποδίσουν την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χθες (Κυριακή) στον Έβρο με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση του ΚΥΤ Φιλακίου.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των 29 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν ενέργειες ώστε να χτιστεί μια εκκλησία σε παρακέιμενο χωράφι του ΚΥΤ Φυλακίου και γειτονικά με τα χωράφια των 4 κατοίκων που τα νοίκιασαν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για να επιτευχθεί η επέκταση του ΚΥΤ.

Mάλιστα, ένας ηλικιωμένος κάτοικος του Φυλακίου, ο  Κώστας Σωτηρόπουλος δώρισε το χωράφι του 6 στρεμμάτων και κάλεσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη να κάνει τα εγκαίνια της εκκλησίας, η ανέγερση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από τις τοπικές κοινότητες της Ορεστιάδας.

Ο Πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, πρότεινε αυτός και οι συνάδερφοι του θα δώσουν από έναν μισθό για να ξεκινήσει το χτίσιμο της εκκλησίας. Επίσης, θα σπείρουν όλοι συμβολικά από ένα δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο και θα τοποθετήσουν κάθε χωριό από μια ελληνική σημαία.

Στην υμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Καραγιάννη και Αρχοντή Αρχοντίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, οι Πρόεδροι των 29 Κοινοτήτων και κάτοικοι του Φυλακίου.