• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Εβγαλαν τις ιατρικές ποδιές και τραγούδησαν για τους ασθενείς με κοροναϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

 Εβγαλαν τις ιατρικές ποδιές και τραγούδησαν για τους ασθενείς με κοροναϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Όσο υπάρχουν άνθρωποι… Μια ανθρώπινη πράξη συμπαράστασης έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με την μπάντα μουσικών του δρόμου «Ρόμβος» να τραγουδά στους ασθενείς με κοροναϊό «Άντε να σταθώ στα πόδια μου… Δεν με παίρνει να πω δε μπορώ».

Τα μέλη της μπάντας ταξίδεψαν χθες Τρίτη με τη μουσική τους το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν και χαιρετούσαν από τα παράθυρα των θαλάμων.

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της διοικήτριας του “Άγιου Σάββα”

Ενόψει των Χριστουγέννων, δύο γιατροί, τρεις φοιτητές Ιατρικής, μία παιδαγωγός και ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τον «Ρόμβο», άφησαν για λίγο στην άκρη τα ιατρικά εργαλεία και τις ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών με Covid-19, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα τους μουσικά όργανα ανά χείρας.

Το μουσικό διάλειμμα με έντεχνα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα προκάλεσε συγκίνηση και η νεαρή μουσική παρέα της Ελισάβετ Μάνου, ειδικευόμενης ιατρού στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, καταχειροκροτήθηκε από όσους παρακολουθούσαν από απόσταση. Η ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, Μάξιμος Αγγελίδης, Ελένη Κωτσάκη, Γεωργία Ζάχου, Θοδωρής Μαραγκάκης, Παντελής Καραμάνος και Λεωνίδας Καραμάνος, δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό και τους ασθενείς, οι οποίοι δοκιμάζονται. Ευχήθηκαν σε όλους «καλή υγεία» και ειδικά σε όσους νοσηλεύονται, «γρήγορη ανάρρωση και του χρόνου να ακούσουν τα κάλαντα στο σπίτι τους».