• 19 Ιουνίου, 2021

Eurovision: Μαγνητοσκοπημένη η συμμετοχή της Ισλανδίας λόγω κοροναϊού

 Eurovision: Μαγνητοσκοπημένη η συμμετοχή της Ισλανδίας λόγω κοροναϊού

Μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή όπως των άλλων χωρών, θα είναι η φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, αφού ο κοροναϊός ανέτρεψε την τελευταία στιγμή τα σχέδια των Ισλανδών. Ο λόγος είναι ότι διαγνώστηκε με Covid-19 ένα μέλος του συγκροτήματος Daði og Gagnamagnið και έτσι δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή ούτε για τη σημερινή πρόβα, ούτε για τον ημιτελικό της Πέμπτης και τον τελικό του Σαββάτου.

«Ο Dadi og Gagnamagnid έλαβαν τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθούν απ’ τη ζωντανή εμφάνιση στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, καθώς θέλουν μόνο να εμφανιστούν μαζί ως γκρουπ», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Το τραγούδι τους με τίτλο «10 Years» θα παραμείνει στον διαγωνισμό και η Ισλανδία θα συμμετάσχει στον β’ ημιτελικό με ένα βίντεο από πρόσφατη πρόβα στις 13 Μαΐου.

Ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος, Dadi Freyr, σχολίασε στο Instagram, ότι τα μέλη της ισλανδικής αποστολής στο Ρότερνταμ «ήταν εξαιρετικά προσεκτικά σε όλο το ταξίδι, οπότε αυτό έρχεται ως μεγάλη έκπληξη».