• 18 Ιουνίου, 2021

Eurovision: “Καθαρός” από ναρκωτικά ο τραγουδιστής των Maneskin

 Eurovision: “Καθαρός” από ναρκωτικά ο τραγουδιστής των Maneskin

Αρνητικό βγήκε το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο τραγουδιστής των Maneskin, του ιταλικού ροκ συγκροτήματος που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ο 22χρονος Damiano David κατηγορήθηκε από κάποιους ότι έκανε χρήση κοκαϊνης μέσα στο Green Room, την ώρα του τελικού, το βράδυ του Σαββάτου, επειδή κάποια στιγμή έσκυψε προς το τραπέζι.

Αν και ο νεαρός τραγουδιστής εξήγησε πως ο λόγος που έσκυψε ήταν γιατί ο κιθαρίστας Thomas Raggi , που καθόταν δίπλα του, είχε σπάσει ένα γυαλί στα πόδια τους, ο θόρυβος δεν καταλάγιασε και έτσι προθυμοποιήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος.

«Καμιά κατανάλωση ναρκωτικών δεν συνέβη στο Green Room και θεωρούμε ότι έκλεισε το θέμα» ανακοίνωσε η EBU.

Μετά τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών η EBU, όπως ζήτησε η ιταλική αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε διεξοδική εξέταση των γεγονότων, ελέγχοντας επίσης όλα τα διαθέσιμα βίντεο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Μας ανησυχεί που οι ανακριβείς εικασίες που οδηγούν σε ψεύτικες ειδήσεις, επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και επηρέασαν άδικα το συγκρότημα.

Συγχαίρουμε τους Måneskin για άλλη μια φορά και τους ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας Rai για την παραγωγή ενός θεαματικού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision του χρόνου στην Ιταλία», συμπληρώνει η EBU.

«Δεν κάνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, παιδιά. Μην το λέτε αυτό, καμιά κοκαΐνη», δήλωσε ο τραγουδιστής προχθές σε συνέντευξη Τύπου για τη νίκη τους.

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα «απόλυτη διαφάνεια» στη διαμάχη αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε ένσταση. «Νομίζω ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε ο γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Η Μπαρμπαρά Πραβί, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι “Voilà”, εμφανίστηκε επίσης αποστασιοποιημένη. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν και από το κοινό και από τις επιτροπές. Μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά…να φορούν το σλιπάκι τους ανάποδα ή ή οτιδήποτε… δεν είναι δικό μου πρόβλημα», είπε χθες βράδυ στο δίκτυο France2.