• 13 Απριλίου, 2021

Eurovision 2021: Σάλος με το τραγούδι της Κύπρου – Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ

 Eurovision 2021: Σάλος με το τραγούδι της Κύπρου – Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο το τραγούδι με το οποίο η χώρα δήλωσε ότι θα πάρει μέρος στην Eurovision.

O τίτλος του τραγουδιού είναι «El Diablo» (ο διάβολος) και θα το ερμηνεύσει η Έλενα Τσαγκρινού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης», ομάδα πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται “χριστιανοί”, έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν να αποσυρθεί το τραγούδι από τον φετινό, 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μάλιστα, η αστυνομία στην Κύπρο έχει τεθεί σε συναγερμό, ύστερα από απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστων στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), ότι θα κάψουν το κτίριο.

Ψήφισμα στο Avaaz

Παράλληλα, με καμπάνια στην πλατφόρμα Avaaz ζητείται η ακύρωση της συμμετοχής του τραγουδιού. «Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς.

Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», αναφέρεται στην περιγραφή της καμπάνιας.

Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.200 υπογραφές. Η καμπάνια ξεκίνησε χθες, Πέμπτη.

Δώρα Χρυσικού για Λιγνάδη:”Δεν ήταν στην Ιθάκη το ’15, ήρθε μετά το ’17. Έχω στοιχεία και θα τα καταθέσω”

Ανακοίνωση ΡΙΚ

Σε ανακοίνωσή του, το κρατικό κανάλι αναφέρει πως «το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo».

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Δείτε απόσπασμα του τραγουδιού από το youtube