• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Euronews: Το Μαξίμου απαντά για τη φωτογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

 Euronews: Το Μαξίμου απαντά για τη φωτογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Η φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πάρνηθα σχολιάστηκε και στο διεθνή τύπο όπως το Politico αλλά ακόμη και σε… κινέζικα μέσα. Όμως ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του euronews.

Και τούτο διότι φιλοξενείται δήλωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς η μετακίνηση εντός του νομού για σωματική άθληση επιτρέπεται.

Αναλυτικά η δήλωση στο Euronews αναφέρει:

“Στη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η κυβέρνηση είχε ορίσει ότι η σωματική άσκηση θα επιτρέπεται μόνο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Για αυτό το δεύτερο lockdown η οδηγία αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η σωματική άσκηση και οι περίπατοι θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να είναι περιορισμένες εντός του νομού κατοικίας.

Οι κανόνες στην Ελλάδα αναφέρουν ότι οι Έλληνες επιτρέπεται να μετακινηθούν εντός του νομού κατοικίας τους και αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο πρωθυπουργός”.

Ουσιαστικά, επαναλαμβάνεται η δήλωση του Στέλιου Πέτσα πως η μετακίνηση εντός νομού επιτρέπεται, ενώ αποδεικνύεται ότι η πηγή των συγκεκριμένων δικαιολογιών και τότε ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά οποιοσδήποτε πολίτης αποφασίσει να μετακινηθεί δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου από τις αρχές, γεγονός που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από τα αναρίθμητα πρόστιμα που έχουν πέσει σε πολίτες με αρκετές περιπτώσεις να είναι εξωφρενικές.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν αναφέρει ούτε λέξη για τις φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Κ. Μητσοτάκη να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με πολίτες, χωρίς να φορά μάσκα και χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό στην Πάρνηθα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα documento.

Στο δημοσίευμα του Euronews γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και στη σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για το προκλητικό περιστατικό.

Φιλοξενείται, ακόμη, δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος κάνει λόγο για «αλαζονεία σε μια χρονική περίοδο όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όριά του και οι εργαζόμενοι στον τομέα στο χείλος της ψυχολογικής και φυσικής κατάρρευσης».

Επίσημη ανακοίνωση από την πολιτική προστασία για το τι ισχύει με την μετακίνηση των πολιτών σε μακρινές αποστάσεις για άθληση δεν υπάρχει. Δηλαδή τι ακριβώς ισχύει με τον κωδικό 6 και τη σωματική άθληση και ποια είναι τα γεωγραφικά όρια μέσα στα οποία μπορούν να κινηθούν οι πολίτες.

Διαβάστε εδώ τι απαντά ανεπίσημα η Πολιτική προστασία στο πλαίσιο ρεπορτάζ.