• 7 Μαΐου, 2021

Eurobasket 2022: Με Ιταλία και Κροατία η Εθνική στον 3ο όμιλο

 Eurobasket 2022: Με Ιταλία και Κροατία η Εθνική στον 3ο όμιλο

Δύο ομάδες που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Eurobasket 2022 θα βρει στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης η Εθνική Ελλάδας, μετά την σημερινή κλήρωση που έγινε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Μιλάνο, με αντιπάλους τις Ιταλία (συνδιοργανώτρια), Κροατία, Εσθονία, Ουκρανία και Αγγλία.

Αναμφισβήτητα ο όμιλος που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο 2ος, στον οποίο συμμετέχουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία και Λιθουανία.

Οι Ομιλοι:

1ος Όμιλος (Τιφλίδα)

Ισπανία
Γεωργία (συνδιοργανώτρια)
Τουρκία
Ρωσία
Βέλγιο
Βουλγαρία

2ος Όμιλος (Κολωνία)

Γαλλία
Γερμανία (συνδιοργανώτρια)
Λιθουανία
Σλοβενία
Ουγγαρία
Βοσνία

3ος Όμιλος (Μιλάνο)

Ελλάδα
Ιταλία (συνδιοργανώτρια)
Εσθονία
Κροατία
Ουκρανία
Αγγλία

4ος Όμιλος (Πράγα)

Σερβία
Τσεχία (συνδιοργανώτρια)
Πολωνία
Φινλανδία
Ισραήλ
​Ολλανδία

Το Eurobasket θα διεξαχθεί το διάστημα 1-18 Σεπτεμβρίου 2022 σε 4 πόλεις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία) και συνολικά σε 5 διαφορετικές πόλεις (Βερολίνο, Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα και Τιφλίδα).

Βάσει του συστήματος διεξαγωγής, από την φάση των ομίλων θα προκριθούν οι 4 πρώτες ομάδες και θα δημιουργηθεί η φάση των «16», όπου κατόπιν θα υπάρχουν νοκ-άουτ αγώνες. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Η διοργάνωση επρόκειτο να γίνει εφέτος, ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μετατέθηκε κατά ένα χρόνο, από τη στιγμή που είχαν μετατεθεί νωρίτερα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, για το τρέχον καλοκαίρι.