• 11 Μαΐου, 2021

ΕΣΥ: Τρομάζει ο αριθμός των εισαγωγών – Έφτασαν τις 1.100 το Σαββατοκύριακο

 ΕΣΥ: Τρομάζει ο αριθμός των εισαγωγών – Έφτασαν τις 1.100 το Σαββατοκύριακο

Δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται η ένταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την ένταση του τρίτου κύματος κοροναϊού στην χώρα μας.

Το αποτύπωμα στο ΕΣΥ το περασμένο 48ωρο ήταν σχεδόν 1.100 νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid -19 σε όλα τα νοσοκομεία, με τις μισές από αυτές στην Αττική. Παράλληλα, 1.328 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης), από τους οποίους οι 841 είναι διασωληνωμένοι δίνοντας σκληρή μάχη με τον κοροναιό.

Στην Αττική νοσηλεύονταν χθες βράδυ 2.583 ασθενείς, εκ των οποίων οι 428 διασωληνωμένοι. Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας έσπασε το φράγμα των 1.500 νοσηλευομένων, ενώ στα νοσοκομεία της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας βρίσκονταν άλλοι 866 ασθενείς. 

Συγκλονιστική μαρτυρία για το triage στα νοσοκομεία: Μου είπαν να βάλω μέσο υπουργό για να βρει ο πατέρας μου ΜΕΘ

Το περασμένο 48ωρο σημειώθηκαν 132 θάνατοι λόγω κοροναϊού, ενώ από την 1η Απριλίου οι νεκροί ανέρχονται σε 1.371. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.829 νέα κρούσματα, περισσότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (αύξηση κατά 6%). Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων, τα 917 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 225 στη Θεσσαλονίκη. Προχθές, τα κρούσματα ήταν 2.411 -αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τα 2.801 κρούσματα του Σαββάτου 10 Απριλίου.

Οι προβλέψεις των ειδικών για αυτήν την εβδομάδα είναι δυσοίωνες σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ καθώς και σε ό,τι αφορά τις απώλειες λόγω της covid-19. Παράλληλα, από σήμερα όμως αναμένεται και αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, λόγω της επέκτασης των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) και σε άλλες ομάδες πληθυσμού εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου.