• 15 Απριλίου, 2021

ΕΣΥ: Στην Αττική 124 διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες περιμένουν σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

 ΕΣΥ: Στην Αττική  124 διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες περιμένουν σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Στοιχεία για τους διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους και αναμένουν την είσοδό τους σε ΜΕΘ, έδωσε ο ο νευροχειρουργός του Κρατικού Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Το μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και πρόεδρος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, υπογραμμίζει σε ενημέρωσή του:

«Αυτήν την στιγμή (16/3/21, 8 μμ) στην Αττική επίσημα 124 (εκατόν είκοσι τέσσερεις) βαρέως πάσχοντες ασθενείς διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους σε φορητούς αναπνευστήρες σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Η κυβέρνηση ακόμα “διαπραγματεύεται” με τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες.»

Σύμφωνα με την επίσημη σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι σε όλη την χώρα ανέρχονται στους 650.

Στο δελτίο ειδήσεων του Mega αναφέρεται ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ covid της Αττικής άγγιξε το 95%. Οι προσπάθειες των γιατρών στα νοσοκομεία να βρουν κρεβάτι εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό, είναι αγωνιώδεις.

Στο Λαϊκό μία ακόμα εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί, με 48 εισαγωγές covid και 2 διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους.

Το μεσημέρι, 30 περιστατικά covid, αν και διασωληνωμένα νοσηλεύονταν σε απλούς θαλάμους.

Μέσα σε ένα 24ωρο, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτοξεύτηκαν από τους 564 στους 605, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ.

«Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στον ίδιο τον κο Μητσοτάκη. Και να τον καλέσω -έστω και τώρα- να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε πείσμα της καταστροφολογίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μαζί με όλους τους Έλληνες τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την έξοδο από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου και στην Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές να έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας ακόμα και τις 40 σε κάθε εφημερία.