• 15 Ιουνίου, 2021

Στήριξη εστίασης: Εγκρίθηκαν 500 εκατ. από Κομισιόν

 Στήριξη εστίασης: Εγκρίθηκαν 500 εκατ. από Κομισιόν

Το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης της εστίασης άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

«Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκ ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης. Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε«Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημίου του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Αυτό το καθεστώς ενίσχυσης €500 εκατομμυρίων θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να καλύψουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».