• 11 Μαΐου, 2021

Ερυθρός Σταυρός: “Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ ο 76χρονος θα ζούσε”

 Ερυθρός Σταυρός:  “Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ ο 76χρονος θα ζούσε”

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας περιέγραψε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος με αφορμή τον θάνατο διασωληνομένου ασθενή εκτός ΜΕΘ με φορητό αναπνευστήρα τουλάχιστον από τη Δευτέρα.

Ο 76χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ όταν 60χρονος που ενοχλήθηκε από τον θόρυβο του αναπνευστήρα, το αποσυνέδεσε, αργά το βράδυ όταν έμειναν οι δυο τους στο δωμάτιο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο Θ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατητικός».

«Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ, ο άνθρωπος αυτός θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας» υπογράμμισε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε εγκληματικές παραλείψεις μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης η οποία ψεύδεται ασυστόλως, καθώς μόλις προχθές ο πρωθυπουργός μας είπε ότι όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει».

Όπως καταγγέλλει ο Θ. Γεωργόπουλος σήμερα στο Ερυθρό Σταυρό, βρίσκονται 9 διασωληνωμένοι ασθενείς (5 γυναίκες και 4 άνδρες) εκτός ΜΕΘ.

“Αυτοέλεγχος του τενεκένα” – Η πλατφόρμα self test των φαρμακοποιών έπαθε σκοιλ ελικίκου – Σάλος στο twitter

«Την ίδια στιγμή», προσθέτει ο ίδιος «η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες ΜΕΘ (non covid) και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15».

Καταλήγοντας, ο Θύμιος Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που κατέθεσε η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού στο υπουργείο υπάρχουν συνολικά 420 κλίνες και «67 από αυτές είναι κενές γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει».

Ο ίδιος τονίζοντας την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι στο εν λόγω νοσοκομείο για 15 ιατρικά νοσηλευτικά τμήματα, υπάρχουν 13 παθολόγοι ενώ σε μία βάρδια πρόσφατης εφημερίας «είχε την επιτήρηση επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης».