• 13 Μαΐου, 2021

Ερυθρός Σταυρός: “Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι” ισχυρίζεται ο 60χρονος που συνελήφθη

 Ερυθρός Σταυρός: “Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι” ισχυρίζεται ο 60χρονος που συνελήφθη

Αρνείται την εμπλοκή του στο θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό, ο 60χρονος που νοσηλευόταν στον ίδιο απλό θάλαμο μαζί του. Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς οι αστυνομικές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αφαίρεσε τον αναπνευστήρα που κρατούσε στη ζωή τον ηλικιωμένο, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Ο 60χρονος είναι γνωστός στις Αρχές καθώς το 2006 είχε εμπλακεί σε επεισόδιο συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα, ενώ το 2019 είχε εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση θωπείας ανηλίκου. Από τις έρευνες, φαίνεται πως βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στο μηχάνημα βοηθούσε στην αναπνοή τον 76χρονο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη του.

“Θα μας κάνουν και δολοφόνους τώρα – Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι”

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μιλώντας στην εκπομπή TLIVE υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και αναφέρει ότι παρακολουθούσε με αγωνία τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 76χρονο.

Ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για το έγκλημα: Έβγαλε την πρίζα, τον σωλήνα αερισμού και αναποδογύρισε την οθόνη

“Αυτός έχει πάθει ζημιά και τώρα λένε ότι εγώ του έκανα κακό”, τονίζει ο 60χρονος. Ερωτηθείς εάν έβγαλε τα καλώδια, απάντησε: “Ποια καλώδια τώρα, εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα”. Αρνήθηκε ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε το μηχάνημα. “Όχι βρε μάνα μου, εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω, αλλά… δεν προσπαθούσα, εγώ πονούσα όταν τον είδα έτσι. Είμαστε δολοφόνοι τώρα; Θα μας κάνουν και δολοφόνους τώρα. Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Ο άνθρωπος δεν ήταν καλά. Από εκεί και πέρα το ξέρουν οι γιατροί. Εγώ τι να ξέρω”, λέει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, 5-6 γιατροί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον άτυχο 76χρονο και συνεχίζει: “Για ποιο λόγο να πάω να κάνω αυτό το πράγμα δηλαδή… Δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Τι να τον πειράξω για ποιο λόγο; Αυτός είχε πρόβλημα τόσο μεγάλο, είχε 10 άτομα γύρω γύρω”.