ΕΡΤ: Συμβασιούχος ο άνδρας που μπήκε με ρόπαλο στο κτίριο – Η ανακοίνωση για το συμβάν

 ΕΡΤ: Συμβασιούχος ο άνδρας που μπήκε με ρόπαλο στο κτίριο – Η ανακοίνωση για το συμβάν

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αγία Παρασκευή, όταν άγνωστος άνδρας μπήκε με ρόπαλο στα χέρια μέσα στο κτήριο της ΕΡΤ και συνελήφθη λίγο αργότερα από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

O άνδρας εισέβαλε με ένα κόκκινο όχημα στο προαύλιο της ΕΡΤ, σπάζοντας την προστατευτική μπάρα

Στη συνέχεια, κρατώντας όπλο, πέρασε μέσα στο κτήριο και έφτασε μέχρι το χώρο της υποδοχής χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ όμως είχε κληθεί η αστυνομία και έσπευσαν στο ραδιομέγαρο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η ΕΡΤ.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται το περιστατικό, ωστόσο δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες.

«Αίσιο τέλος είχε ένα ατυχές περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όταν εξωτερικός συνεργάτης της ΕΡΤ εισέβαλε στο κτίριο κρατώντας ένα ρόπαλο, έχοντας προηγουμένως προσκρούσει με το αυτοκίνητό του στην μπάρα που υπάρχει περίπου 50 μέτρα από την κεντρική πύλη. Η ασφάλεια της ΕΡΤ αντελήφθη αμέσως ότι ο νεαρός δεν λειτουργούσε με πλήρη συνείδηση των πράξεων του και ύστερα από λίγα λεπτά τον ακινητοποίησε, έχοντας καλέσει ήδη την αστυνομία η οποία τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η Ασφάλεια της ΕΡΤ κλήθηκε να καταθέσει τα ακριβή περιστατικά, ενώ είναι αυτονόητο ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν επιθυμεί να δοθεί συνέχεια στο ατυχές αυτό περιστατικό» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Μανώλης Δράκος