• 3 Αυγούστου, 2021

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα κορωναϊού στις κατασκηνώσεις

 Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα κορωναϊού στις κατασκηνώσεις

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με τις «ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στις κατασκηνώσεις», με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε αυτές το προηγούμενο διάστημα.

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Θεανώς Φωτίου. Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα στις παιδικές κατασκηνώσεις που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «σήμερα, περίοδο ταχείας μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα που πλήττει και τις μικρές ηλικίες, αποκαλύπτεται ότι οι κατασκηνώσεις των παιδιών άνοιξαν χωρίς να είναι επίσημα ενημερωμένοι οι υπεύθυνοί τους για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έπρεπε να τηρηθούν».
Ρωτούν τον υπουργό Εργασίας:

1.Τι μέτρα θα λάβει για τον αποτελεσματικό συντονισμό στην εκπόνηση, διάδοση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις κατασκηνώσεις μέχρι τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου

  1. Πότε προτίθεται να ανακοινώνει τα μέτρα αυτά στους υπεύθυνους λειτουργίας των κατασκηνώσεων και την κοινή γνώμη;
  2. Τι μέτρα ελέγχων και εποπτείας της ορθής τήρησης των πρωτοκόλλων θα εφαρμόσει ώστε να μην κινδυνεύουν πλέον τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν οι κατασκηνώσεις και να χάσουν τις διακοπές τους χιλιάδες παιδιά που μόνο έτσι τις εξασφαλίζουν;

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς την Παρασκευή (09/07) καταγράφηκαν περιστατικά σε τρεις κατασκηνώσεις: στα Χανιά, τη Χαλκιδική, και το Καπανδρίτι Αττικής, με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε παιδιά και εργαζόμενους. Ακολούθησε ακόμη ένα, στο Σοφικό Κορινθίας το Σάββατο 10 Ιουλίου.