• 27 Ιανουαρίου, 2021

Ερωτήματα ΑΥΓΗΣ σε Χρυσοχοΐδη για Τουλουπάκη: Κάλυψη σε παρακράτος;

 Ερωτήματα ΑΥΓΗΣ σε Χρυσοχοΐδη για Τουλουπάκη: Κάλυψη σε παρακράτος;

Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι αφιερωμένο το σημερινό κύριο άρθρο της «Αυγής» για το θέμα της διάρρηξης της οικίας της Ελένης Τουλουπάκη, τον οποίο από την αρχή χαρακτηρίζει ως «υπόλογο και ελεγχόμενο», ενώ του απευθύνει και τρία ερωτήματα:

«Πρώτον: φυλάσσεται ή όχι επαρκώς από την αστυνομία η Ελ. Τουλουπάκη; Κατά τον Μ. Χρυσοχοΐδη, η Ελ. Τουλουπάκη είναι πιθανός στόχος τέτοιων ενεργειών; Και αν ναι, ποιο είναι το σχέδιο της αστυνομίας για την προστασία της; Πόσοι αστυνομικοί έχουν διατεθεί για τη φύλαξή της και με ποια καθήκοντα ακριβώς;»

«Δεύτερον: σε περίπτωση που η φύλαξη της εισαγγελέως Διαφθοράς ήταν επαρκής, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός, πώς εξηγείται η διάρρηξη στο σπίτι της; Γιατί ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες;

Τρίτον: πώς ο Μ. Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται τόσο σίγουρος ότι η διάρρηξη ήταν ‘τυφλή’ και δεν είχε στόχο την Ελ. Τουλουπάκη από τη στιγμή που οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί και η αστυνομία δεν ξέρει τι έψαξαν, τι πήραν από το σπίτι και τι άφησαν οι διαρρήκτες;».

Και το κύριο άρθρο της «Α» καταλήγει: «Ο Μ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά καθαρά και χωρίς δικολαβίες. Πρώτον, γιατί το ζήτημα αφορά τους δικαστικούς στο σύνολό τους και τη δυνατότητά τους να ασκούν όπως πρέπει τα καθήκοντά τους. Και δεύτερον, η οσμή του παρακράτους στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι παραπάνω από έντονη. Και η κάλυψη που σπεύδει να προσφέρει ο υπουργός στο παρακράτος, αποτελεί εξοργιστική πρόκληση».

Και πριν σπεύσουν ορισμένοι να πουν ότι …αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ -τις απαντήσεις Χρυσοχοΐδη στη Βουλή τις προκάλεσε η παρέμβαση-ερώτηση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη- υπενθυμίζουμε ότι χθες, σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σημείωνε τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους.

Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους», κατέληγε η επιστολή της Ένωσης.

Ν. Παπ.