• 26 Ιουλίου, 2021

Ερντογάν: Συμφωνήσαμε να συνομιλούν πρώτα Καλίν – Σουρανή και μετά εγώ με τον Μητσοτάκη

 Ερντογάν: Συμφωνήσαμε να συνομιλούν πρώτα Καλίν – Σουρανή και μετά εγώ με τον Μητσοτάκη

Ως «καλή» χαρακτήρισε ο Τουρκός πρόεδρος τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και, παράλληλα, περιέγραψε πώς βλέπει να διεξάγεται από τούδε ο διάλογος Ελλάδας–Τουρκίας.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε ότι «συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα , όπως και σήμερα, ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό».

Όπως εξήγησε, «με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και την ειδική απεσταλμένη του Μητσοτάκη κυρία Ελένη Σουρανή και θα κάνουμε τα βήματα μας. Η συνάντηση μας με τον Μητσοτάκη, για τους Έλληνες ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά».