• 23 Ιουνίου, 2021

Ερντογάν: Μήνυσε πολιτική του αντίπαλο …γιατί τον σύγκρινε με τον Νετανιάχου

 Ερντογάν: Μήνυσε πολιτική του αντίπαλο …γιατί τον σύγκρινε με τον Νετανιάχου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σε βάρος της αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Iyi», Μεράλ Ακσενέρ, επειδή τον συνέκρινε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Στη μήνυσή του, ο τούρκος ηγέτης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την Ακσενέρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Ακσενέρ είπε την Τρίτη, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ότι ο Νετανιάχου προκαλεί, σύμφωνα με την ίδια, όπως ο Ερντογάν, κρίσεις προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοθετήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτό τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στην εκστρατεία των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Ερντογάν επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου».

«Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ», ανέφερε.