Ερντογάν: “Ετοιμος να πάρει πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος” – Μίλησε με Πούτιν

 Ερντογάν: “Ετοιμος να πάρει πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος” – Μίλησε με Πούτιν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και είπε στον Ρώσο πρόεδρο, πως είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν είναι «έτοιμος να πάρει την πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης»

Ανάλυση Guardian: Η πραγματικότητα για την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο – Γιατί ο Πούτιν επέλεξε Πολωνία, Βουλγαρία

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος «εξέφρασε τη βούλησή του για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή μόλις καταστεί δυνατόν τονίζοντας την ώθηση που υπήρξε κατά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης».

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου «ευχαρίστησε» τον Ερντογάν για την ανταλλαγή των κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας που ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, η οποία «έλαβε χώρα στην Τουρκία, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη» των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ). «Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τούρκο ηγέτη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση» αυτής της ανταλλαγής, δήλωσε επίσης το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Η ρωσική προεδρία διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες «συνέχισαν τον διάλογο τους για τις ανθρωπιστικές πλευρές» του πολέμου, κυρίως «στο πλαίσιο των συνομιλιών στη Μόσχα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες».

Μανώλης Δράκος