• 3 Αυγούστου, 2021

Ερντογάν: “Είπα στον Μητσοτάκη ότι δεν χρειάζεται να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας”

 Ερντογάν: “Είπα στον Μητσοτάκη ότι δεν χρειάζεται να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας”

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες, ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας για τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, είπε πως «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσα μας».

«Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή του ότι θα πρέπει στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφευχθεί κάθε ένταση και βεβαίως δεν θα πρέπει η συνομιλίες να γίνονται μέσω τρίτων», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε πως «ένα – ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

«Όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, που σίγουρα υπάρχουν θα πρέπει αυτά να τεθούν υπόψιν των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες λύσεις», εξήγησε σε άλλο σημείο.

«Βρίσκοντας λύσεις για το κάθε επιμέρους θέμα θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», κατέληξε.

“Επίθεση φιλίας”
Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 17:20, μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ολοκληρώθηκε στις 18:20.

Λίγο πριν από τη συνάντηση ο τούρκος πρόεδρος έκανε “επίθεση φιλίας” στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι το εκ νέου άνοιγμα διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοήθησε να λυθούν μερικά διμερή ζητήματα.

«Πιστεύουμε ότι το εκ νέου άνοιγμα των διαύλων διαλόγου με τον γείτονά μας Ελλάδα, συνεισέφερε στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το think tank «Gerrman Marshall Fund», όπως αναφέρει το Reuteurs, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.