• 24 Ιουνίου, 2021

Ερντογάν: Έχουμε βάση drone στην Κύπρο – Να είμαστε έτοιμοι για… επίθεση

 Ερντογάν: Έχουμε βάση drone στην Κύπρο – Να είμαστε έτοιμοι για… επίθεση

Με αφορμή την επέτειο της απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμσούντα στις 19 Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην αεροπορική βάση για drone και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

“Πρέπει να είμαστε δυνατοί σε οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή” είπε ο Ερντογάν ο οποίος τόνισε ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 20 Ιουλίου, απ’ όπου θα απευθύνει τα “απαραίτητα μηνύματα” σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Στη Βόρεια Κύπρο (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί” είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το sigmalive.com.

Παράλληλα, κατά την ομιλία του ο Ερντογάν υπαινίχθηκε “καλά νέα” σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που προέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενος παρόμοια ανακοίνωση για εύρημα αερίου της Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο του 2019.