• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερντογάν: Δεν αποκλείω συμφωνία όπως της Λιβύης με τους Ταλιμπάν

 Ερντογάν: Δεν αποκλείω συμφωνία όπως της Λιβύης με τους Ταλιμπάν

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Ταλιμπάν και αν ζητηθεί, θα εξετάσουν το αίτημα για την διοίκηση του αεροδρομίου, αλλά προέχει η ασφάλεια του». δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τις επισκέψεις του στο Σεράγεβο και Μαυροβούνιο, μέσα στο αεροπλάνο, όπου απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε χαρακτηριστικά πως «όταν πέρασε η ασφάλεια στους Ταλιμπάν είδατε τι έγινε, 200 νεκρούς είχαμε. Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί σε τέτοιο περιβάλλον και να συμμετέχει σε ενέργειες όπου θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος».

Σε ερώτηση για το αν η Τουρκία επιδιώκει μια συμφωνία με τους Ταλιμπάν, όπως αυτή της Λιβύης, απάντησε ότι «Δεν αποκλείω να γίνει μια συμφωνία όπως της Λιβύης. Μπορούμε να συνάψουμε μια παρόμοια. Φτάνει να έχουμε απέναντι μας κάποιον υπεύθυνο. Αν υπάρχει, γιατί να μην το κάνουμε. Το δικό μας μέλημα είναι να λύνουμε προβλήματα».

Σημείωσε δε ότι πιστεύει οι Ταλιμπάν να έχουν αλλάξει τακτική, ενώ σε σχέση με τις γυναίκες, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν θα είναι όπως πριν. «Κατά τη γνώμη μου η συμπεριφορά των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι όπως 20 χρόνια πριν», είπε.