• 29 Νοεμβρίου, 2021

Ερντογάν: Αποκάλυψε συνάντηση με Μπάιντεν για τα F16 στη Ρώμη

 Ερντογάν: Αποκάλυψε συνάντηση με Μπάιντεν για τα F16 στη Ρώμη

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι πιστεύει πως Τουρκία και ΗΠΑ θα σημειώσουν πρόοδο στις συνομιλίες για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και πως η Άγκυρα θα αποζημιωθεί για τα 1,4 δισ. δολάρια που πλήρωσε για τους F-35, από τους οποίος ωστόσο αποκλείστηκε λόγω της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία.

«Θα πάρουμε αυτά τα 1,4 δισ. με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» ανέφερε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Anadolu, κατά την πτήση επιστροφής του από τη Νιγηρία.

«Πιστεύω πως θα σημειώσουμε πρόοδο. Θα το συζητήσουμε φυσικά με τον Τζο Μπάιντεν στη συνάντηση των G20 στη Ρώμη» πρόσθεσε.

Επιφοίτηση του …Αγίου Αρτεμίου στον Θεοδωρικάκο- Η πανεπιστημιακή αστυνομία στις καλένδες- “Γραμμή” Μαξίμου;

Η Άγκυρα είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 αεροσκάφη F-35 της Lockheed Martin Corp, αλλά οι ΗΠΑ την απέκλεισαν από το πρόγραμμα το 2019 αφότου απέκτησε τους S-400 από τη Ρωσία.

Η αγορά των S-400 είχε, επίσης, ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Ουάσιγκτον έβαλε σε «μαύρη λίστα» τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, τον επικεφαλής της Ισμαήλ Ντεμίρ και τρεις ακόμη υπαλλήλους.