• 21 Ιανουαρίου, 2022

Eρντογάν – Απειλή για τη Δημοκρατία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 Eρντογάν – Απειλή για τη Δημοκρατία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κυβέρνηση του Ερντογάν σχεδιάζει να περάσει νέα νομοθεσία για την ποινικοποίηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο, αν και οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα ενισχύσουν τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιγράφηκαν ως σύμβολο ελευθερίας όταν πρωτοεμφανίστηκαν, έχουν μετατραπεί σε μία από τις κύριες πηγές απειλής για τη σημερινή δημοκρατία» είπε ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε διάσκεψη επικοινωνίας που οργανώθηκε από την κυβέρνηση στην Κωνσταντινούπολη.

Τι σημαίνει το “ΟΚ” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις φρεγάτες του Π.Ν. – Αντιδρούν οι Γάλλοι

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, ειδικά τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας, από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση χωρίς να παραβιάζουμε το δικαίωμα των πολιτών μας να λαμβάνουν ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες».

Η νέα νομοθεσία θα καταστήσει τη διάδοση «παραπληροφόρησης» και «ψευδών ειδήσεων» ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Θα δημιουργήσει επίσης μια ρυθμιστική αρχή κοινωνικής δικτύωσης.