• 28 Νοεμβρίου, 2021

Έρχονται κυρώσεις για τους αρνητές γονείς – Κεραμέως: Μέχρι και δυο χρόνια φυλάκιση

 Έρχονται κυρώσεις για τους αρνητές γονείς – Κεραμέως: Μέχρι και δυο χρόνια φυλάκιση

Για το ζήτημα με τους αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αναφέρθηκε σε συνέντετυξή της στα Παραπολιτικά η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδίας αποκάλυψε ότι έρχεται νομοσχέδιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης με κυρώσεις, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πλέον αυτό που εφαρμόζεται, γιατί είναι θέμα Δικαιοσύνης, είναι ότι ο Εισαγγελέας εξετάζει αυτό το πλαίσιο της επιμέλειας δηλαδή μπορεί ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο επιπλέον αυτού όμως έχουμε συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έρθει το επόμενο διάστημα μια διάταξη η οποία θα προβλέπει και ποινικές διαστάσεις δηλαδή και ποινή φυλάκισης δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά».

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Ακόμη συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων», ενώ πρόσθεσε παράλληλα πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82% σύμφωνα με την υπουργό.