• 27 Ιουλίου, 2021

Έρχεται νέα θερμή εισβολή από την Αφρική

 Έρχεται νέα θερμή εισβολή από την Αφρική

Nέα άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες θα προκαλέσουν οι θερμότερες αέριες μάζες που καταφθάνουν από την Αφρική, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης –την όγδοη ημέρα με τη χώρα να βρίσκεται στα «κόκκινα»– οι θερμότερες αέριες μάζες που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική, θα αρχίζουν να κινούνται προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά την Τρίτη, τους 37-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΚΠΑ: Στη 15η θέση της Ευρώπης και στην 85η του κόσμου

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο ανατολικό Αιγαίο τους 35-37 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη και την ανατολική Ρόδο έως τους 38, ενώ στις Κυκλάδες και το Ιόνιο τους 33-34 βαθμούς. Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Ο συνδιασμός των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, σε συνδιασμό με τους εξασθενημένους άνεμους στα ηπειρωτικά, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας. Αυξημένες θα διατηρηθούν επίσης οι συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα, κυρίως στα δυτικά και νότια.