• 3 Μαρτίου, 2021

Επτά νέα κρούσματα Covid19 στην Κύπρο

 Επτά νέα κρούσματα Covid19 στην Κύπρο

Άλλα επτά κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 1.176 νέων εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν:

  • Από 249 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β΄ και γ΄ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο.
  • Από 86 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Το άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ποδοσφαιριστή της Δόξας που ήρθε στην Κύπρο στις 10 Ιουλίου από τη Σερβία. Εντοπίστηκε από τον τακτικό έλεγχο που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.
  • Από 301 εργαστηριακά αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα. Πρόκειται για μετανάστες στους οποίους διενεργήθηκε έλεγχος πριν την ένταξή τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Πουρνάρα. Είχαν φτάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι εξής εργαστηριακές διαγνώσεις χωρίς εντοπισμό κρούσματος:

  • Από τον έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 334 εργαστηριακές διαγνώσεις.
  • Από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, βγήκε αποτέλεσμα για 85 δείγματα.
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 121 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.021.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ