• 31 Ιουλίου, 2021

Επιβράδυνση των εμβολιασμών- Θεμιστοκλέους: “Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά που θα μπορούσαμε σαν χώρα”

 Επιβράδυνση των εμβολιασμών- Θεμιστοκλέους: “Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά που θα μπορούσαμε σαν χώρα”

«Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι τα υψηλότερα που θα μπορούσαμε να έχουμε σαν χώρα αυτή την στιγμή», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, «Πλέον περνάμε στην φάση που έχουμε μια επιβράδυνση στο κλείσιμο των ραντεβού, έχουμε μπει στην φάση «Δ» στο επιχειρησιακό σχέδιο, όπου έχουμε περισσότερα ραντεβού από το ενδιαφέρον των πολιτών. Εμείς έχουμε υπολογισμένο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τι θα γίνει», προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να πειστούν όσοι έχουν ενδοιασμούς για να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

Απορρίπτοντας την κριτική ότι υπήρξε καθυστέρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, λέγοντας «δεν αργήσαμε να πάμε στις απομακρυσμένες περιοχές, με πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και 7.000 υγειονομικούς. Τώρα πάμε…».

Ξεκινά εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών – 13 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δεύτερης δόσης εμβολιασμού με διαφορετικό σκεύασμα για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ συστήνει η δεύτερη δόση να είναι ίδια με την πρώτη δόση. Στην χώρα μας υπάρχει διαδικασία μέσω γιατρού να κάνει κάποιος δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο. Έχουν γίνει λιγότερα από 250 αιτήματα για αλλαγή της δεύτερης δόσης από πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι λιγότερο από το 0,5% της δεύτερης δόσης. Έχουν εγκριθεί όλα».

«Το επίπεδο εμβολιασμών που δεν γίνονται με το AstraZeneca, είναι ίδιο με της Pfiezer και της Moderna. Γίνεται καθημερινά πάνω από το 97% των εμβολίων. Δεν υπάρχει “κύμα ακυρώσεων”», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.