• 15 Απριλίου, 2021

Eπίθεση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις περί την αστυνομική βία

 Eπίθεση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις περί την αστυνομική βία

Έντονη απάντηση επιχειρεί να δώσει το υπουργείο προστασίας του πολίτη στις καταγγελίες για αστυνομική βία που έχουν κατατεθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια όπου στην ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ενδεικτικό της έντασης της απάντηση του υπουργείου, είναι το γεγονός ότι χαρακτηρίζει ανοιχτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “φιλο-τρομοκρατικές και λούμπεν συμμαχίες που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ” καθώς και ότι επιχειρείται συστηματικά η κατασυκοφάντηση της αστυνομίας.

Στην σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο ΠροΠο κάνει λόγο για «συνειδητή προσπάθεια να τεκμηριωθεί το αφήγημα ότι στην Ελλάδα δημιουργείται αστυνομικό κράτος, με συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου, ιδιαίτερο αυταρχισμό και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων», καθώς και συστηματική συκοφάντηση της Αστυνομίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν η συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ενδημική τάση να φαντασιώνεται κρίσεις, γενικεύοντας μεμονωμένα περιστατικά, αναστρέφοντας γεγονότα, αμφισβητώντας στοιχεία, ακόμη και δικαστικές κρίσεις».

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα πέντε περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγγέλθηκαν για τη Νέα Σμύρνη, δεν υπάρχουν, παρότι η διρεύνησή τους ξεκίνησε μόλις την περασμένη Τετάρτη, ενώ επικαλείται δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι δεν στοιχειοθετούνται περιστατικά βίας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ ο οποίος σύρθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα του σπιτιού του μετά από επέμβαση της αστυνομίας σε διπλανό, της κατοικίας του, κτήριο.

Τέλος, η ανακοίνωση συμπληρώνεται από ένα κείμενο που μπορεί να μεταφορτωθεί από τους πολίτες από τη σελίδα του υπουργείου (εδώ)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠροΠο:

Με αποκορύφωμα τη συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, γίνεται συνειδητή προσπάθεια να τεκμηριωθεί το αφήγημα ότι στην Ελλάδα δημιουργείται αστυνομικό κράτος, με συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου, ιδιαίτερο αυταρχισμό και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων. 

Σε αυτή την προσπάθεια κυριαρχεί η μόνιμη, ενδημική τάση του ΣΥΡΙΖΑ να φαντασιώνεται κρίσεις, γενικεύοντας μεμονωμένα περιστατικά, αναστρέφοντας γεγονότα, αμφισβητώντας στοιχεία, ακόμη και δικαστικές κρίσεις . 

Και γι’ αυτό συκοφαντείται συστηματικά η Ελληνική Αστυνομία. 

Ιδιαίτερα στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαρήγαγε, δυστυχώς, πολλές ανακρίβειες, fakenews, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, ακόμη και ψέματα, που εδώ και καιρό παράγονται και αναπαράγονται καθημερινά στα κομματικά έντυπα και στα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το αποδεικτικό υλικό που χρησιμοποιείο ΣΥΡΙΖΑ έχει 4 πυλώνες. 

1. Μια εκδοχή-και μη στοιχειοθετημένη γενίκευση- της άσκοπης βίας που ασκήθηκε την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη. Σε αυτή την προσπάθεια παρουσιάζονται άλλα 5 γεγονότα «αστυνομικής βίας». Όλα ανύπαρκτα ως γεγονότα αστυνομικής βίας, όπως προκύπτει από στοιχεία ή ακόμη και δικαστικές αποφάσεις όπως στην περίπτωση Ινδαρέ. 

2. Τη μονοδιάστατη παρουσίαση της αστυνομίας ως συμπαγούς κατασταλτικού μηχανισμού που δρα κυρίως κατά της νεολαίας. Προβάλλεται η εκκένωση κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ-που έγινε με εντολή εισαγγελέα-, οι έλεγχοι στις πλατείες- όπου επεμβαίνει η αστυνομία μετά από καταγγελίες συνωστισμού. Αποσιωπούνται όλα τα γεγονότα έκνομων ενεργειών στα Πανεπιστήμια, το ότι στο ΑΠΘ οι 14 από τους 33 καταληψίες δεν ήταν φοιτητές, τα 12 εκατ. ελέγχων χωρίς επεισόδια, που έχει πραγματοποιήσει η αστυνομία για τον έλεγχο των μέτρων κατά της πανδημίας και πολλά άλλα. Το κυριότερο αποσιωπάται, το τεράστιο έργο που παράγει η αστυνομία κατά της εγκληματικότητας- δημοσιεύεται κάθε μήνα αναλυτικά-, τη στροφή σε ήπια αστυνόμευση σε συνεργασία με δήμους στις μεγαλουπόλεις. Το 99% του έργου της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με όσα μεγεθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία που περιγράφει δεν υπάρχει! 

3. Την αποσιώπηση, δηλαδή τη σιωπηρή αποδοχή των 236 ενεργειών υπέρ Δ. Κουφοντίνα, την όσμωση χούλιγκαν, αναρχικών ομάδων, συμπαθούντων της τρομοκρατίας με τμήματα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα καταγγελτικό κύμα διαμαρτυρίας και τυφλής βίας κατά αστυνομικών, όπως εκδηλώθηκε σε πολλές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα τους 9 τραυματίες αστυνομικούς στη διαδήλωση της Τρίτης 9ης Μαρτίου. Αστυνομική βία χωρίς ούτε ένα τραυματία διαδηλωτή σε περισσότερες από 200 διαδηλώσεις και με 9 τραυματίες αστυνομικούς σε μια μέρα μόνο, μάλλον σαν πικρή φάρσα ακούγεται! 

4. Την απουσία κάθε αναφοράς στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή τα πολύ βίαια επεισόδια σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία που προκαλούνται λόγω περιορισμών πανδημίας, κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Η απλή αναφορά σε αυτά τα γεγονότα, μαρτυρά αβίαστα ότι στην Ελλάδα η βία είναι υποπολλαπλάσια, οι αιτιάσεις περί αστυνομικού κράτους έωλες και η συμμετοχή νέων στις διαμαρτυρίες περιορισμένη. Αξίζει τέλος η επισήμανση, ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης που να στηρίζει παρόμοιες διαμαρτυρίες, πολύ περισσότερο συμμαχίες λούμπεν και φιλο-τρομοκρατών. 

Ακολουθεί η λεπτομερής αναφορά 26 ψεμάτων και ανακριβειών, των πιο τρανταχτών, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηλωθεί πήλινα η ανύπαρκτη πραγματικότητα της γενικευμένης αστυνομικής βίας.

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2021/15032021-26simeiaa.pdf