• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Eπίθεση στο Open: “Μας περικύκλωσαν, είχαν τεράστια οργή”. Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση

 Eπίθεση στο Open: “Μας περικύκλωσαν, είχαν τεράστια οργή”. Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση

Την θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη και οι τεχνικοί του OPEN την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ στο πύρινο μέτωπο στη βόρεια Αττική, περιγράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

«Είναι γεγονός ότι από τις απογευματινές συνδέσεις υπήρξαν νεαροί που έβριζαν on camera και έλεγαν διάφορα. Επίσης, είναι γεγονός ότι στο σημείο που βρισκόμασταν στους Θρακομακεδόνες είχε απαγορευτεί από την Ελληνική Αστυνομία να μετακινούνται οι πολίτες προς το μέτωπο της πυρκαγιάς», σχολίασε χαρακτηριστικά στην αρχή.

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που ανεβοκατέβαινε σε όλη τη διάρκεια των συνδέσεων. «Αυτή η ομάδα κυκλοφορούσε ανενόχλητη, σαν να είχαν ελευθέρας. Δεν γνωρίζω πώς κυκλοφορούσαν και ποια ιδιότητα επικαλούνταν», εξέφρασε, τονίζοντας πως το συνεργείο του OPEN ήταν το τελευταίο συνεργείο στο εν λόγω σημείο.

Η ώρα της επίθεσης στο συνεργείο του Open στους Θρακομακεδόνες – “Οι αστυνομικοί κοιτούσαν”- Σάλος στα social media

«Μας έβριζαν, είχαν μια τεράστια οργή, μας περικύκλωσαν»
Και ενώ «υπήρχε μια κινητοποίηση και ένας πανικός γιατί ο αέρας φυσούσε προς τη φορά μας. Πάνω σε αυτόν τον πανικό, μια ομάδα από τουλάχιστον 15 άτομα κινήθηκε- την ώρα που ήμαστε στον αέρα- προς το μέρος μας», σημείωσε, τονίζοντας έπειτα, ότι «οι τηλεθεατές δεν είχαν εικόνα. Κινούνται απειλητικά σε εμένα και με βρίζουν, κινούνται απειλητικά στον οπερατέρ μας και έπαθε ένα ελαφρύ διάστρεμμα. Και είναι και η Ελευθερία Σπυράκη η οποία έπιανε δουλειά εκείνη την ώρα και ήταν λίγο πιο πίσω».

«Μας έβριζαν, είχαν μια τεράστια οργή εναντίον των καναλιών, χρησιμοποιούσαν βαριές εκφράσεις και ότι λέμε ψέματα στους πολίτες», φανέρωσε, αποκαλύπτοντας πως μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο δια της βίας. «Μας περικύκλωσαν, άρχισαν να κουνούν το αυτοκίνητο, έσπασαν τα τζάμια», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως λίγα μέτρα πιο μακριά υπήρχαν αστυνομικοί. «Ένας από την ομάδα που μας επιτέθηκε, με χτύπησε».

«Είναι πάρα πολύ άσχημο αυτό που συνέβη…»
Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη ανέφερε πως «δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ σε ό,τι συνέβη γιατί είναι πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Εγώ προσωπικά, που δεν έχω πάρα πολλά χρόνια στον χώρο, δεν έπαθα τίποτα σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά».

«Με πίεσαν και με έσπρωξαν να μπω μέσα στο αυτοκίνητο. Τον Κώστα όμως, τον χτύπησαν και τον οπερατέρ τον έκλεψαν. Είναι περιστατικά που δεν είναι καλό να συμβαίνουν γιατί κι εμείς βγαίνουμε για να δουλέψουμε, όχι για να παίξουμε με τον πόνο του άλλου και ειδικά σε τέτοιες συνθήκες», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.