Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουν τον παλιό αρχηγό που κάθεται στην καρέκλα του 15 χρόνια και έχει ηττηθεί τρεις φορές”

 Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουν τον παλιό αρχηγό που κάθεται στην καρέκλα του 15 χρόνια και έχει ηττηθεί τρεις φορές”

Απόδειξη του ότι η πολιτική ζωή έχει ήδη εισέλθει σε φάση μετωπικής αντιπαράθεσης λόγω προεκλογικής περιόδου που μπορεί να είναι παρατεταμένη, αποτελούν όσα είπε ο πρωθυπουργός, από την προσυνεδριακή διαδικασία της Ν.Δ στο Ηράκλειο, για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, “σπάζοντας” σε μεγάλο βαθμό μία παράδοση που θέλει τα κόμματα να μην σχολιάζουν τις συνεδριακές διαδικασίες άλλων κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “παλιό αρχηγό” και σχολίασε δηκτικά το εν εξελίξει συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Αυτή η εικόνα που εκπέμπει το προσυνέδριό μας νομίζω πως τα λέει όλα γιατί και κάποιοι άλλοι κάνουν υποτίθεται συνέδριο τώρα στην Αθήνα. Όχι ανοικτό στους πολίτες αλλά μεταξύ τους για να στηρίξουν και πάλι τον πιο παλιό αρχηγό που κάθεται στην καρέκλα του εδώ και 15 χρόνια και όχι για να δουν τι έφταιξε και ο λαός τους καταδίκασε τρεις φορές. Για να ξαναπούν τις ίδιες ιδέες με τα ίδια πρόσωπα. Με μόνο τους όπλο τη χολή προς τον αντίπαλο. Σε αυτή την φωτογραφία του χθες απαντάμε από το Ηράκλειο με τις δικές μας ανοικτές διαδικασίες.”, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως: “Σε αυτή τη φωτογραφία του χθες απαντάμε σήμερα από το Ηράκλειο με τις δικές μας ανοιχτές διαδικασίες, κάνοντας έναν ειλικρινή απολογισμό της πρώτης κυβερνητικής τριετίας, χωρίς να προσπερνάμε τις δυσκολίες ούτε όμως και να μηδενίζουμε τις πολλές επιτυχίες. Πάντα συνεπείς στο πρόγραμμά μας και πάντα έτοιμοι να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και να ανανεώνουμε τις επιλογές μας και το πολιτικό μας προσωπικό”.

“Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας”


Καθώς δε η αναφορά του στην προσυνεδριακή εκδήλωση στο Χαλάνδρι πως ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να είναι σε εγρήγορση, έδωσε λαβή για νέα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να διευκρινίσει τι εννούσε, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023.

Αναφέρθηκε βεβαίως και στην ακρίβεια και την καθημερινότητα, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκε τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και στα επόμενα βήματα. “Αντέξαμε και προχωρήσαμε”, υποστήριξε και διαβεβαίωσε: “Η αγωνία του πολίτη είναι και δική μου καθημερινή έννοια”.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πάντως ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αρκούν, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή εισαγόμενη κρίση και επανέλαβε ότι εάν η ΕΕ δεν λάβει αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση στη Σύνοδο Κορυφής του Μαϊου, η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή νέο εθνικό σχέδιο στήριξης.

Σεραφείμ Κοτρώτσος