• 27 Οκτωβρίου, 2021

Επίθεση με τσεκούρι: Κρίσιμη η κατάσταση του 56χρονου εφοριακού

 Επίθεση με τσεκούρι: Κρίσιμη η κατάσταση του 56χρονου εφοριακού

Αγωνία για την πορεία της υγείας των τριών εφοριακών, που την περασμένη εβδομάδα δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι από τον 45χρονο μέσα στην εφορία της Κοζάνης.

Η κατάσταση της υγείας του 56χρονου εφοριακού είναι η σοβαρότερη όλων, καθώς παραμένει στην ΜΕΘ διασωληνωμένος, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Εχει υποβληθεί ήδη σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις, όπου εμφανίστηκαν ήπια σημάδια βελτίωσης, που ωστόσο δίνουν αμυδρές ελπίδες να αντέξει.

Την ίδια ώρα, στην ΜΕΘ παραμένει και η 67χρονη που είναι επίσης διασωληνωμένη, αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με σταθερή πορεία στην υγεία της και εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, ο δράστης, που κρατείται στον Κορυδαλλό, εξακολουθεί να μην μιλά στην αστυνομία για τους λόγους στους οποίους προέβη σε αυτή την επίθεση. Ο δικηγόρος της οικογένειάς του, που δήλωσε πως δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του στο iefimerida, ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1 πως επιμένει να μην λέει λέξη για την επίθεση και μάλιστα δεν ζήτησε καν την συνδρομή δικηγόρου.

«Δεν έχει ανοίξει το στόμα του. Είναι τεράστιο αίνιγμα η στάση του. Επέλεξε μάλιστα να παραστεί άνευ δικηγόρου υπεράσπισης. Φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να μάθουμε γιατί όπλισε το χέρι του. Η οικογένειά του τον περιγράφει ως άνθρωπο με διαφορετική σκέψη. Το 2017 υπήρξε επίθεση του ίδιου σε ΑΤΜ και παρκόμετρο της Κοζάνης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δείχνει ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα έμπαινε στην ΔΟΥ και θα έκανε αυτό που έκανε. Προσπάθησαν να του μιλήσουν οι γονείς του, αλλά τους έκλεισε την πόρτα», είπε χαρακτηριστικά ο Ζήσης Βρίκος.

Οι γονείς του δράστη αφού είδαν πως ο 45χρονος δεν θέλει να μιλήσει σε κανέναν, αποστασιοποιήθηκαν και τόνισαν πως θα σταθούν δίπλα στους γονείς των θυμάτων της επίθεσης, με ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα, η ΔΟΥ Κοζάνης αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι κανονικά από σήμερα, αλλά με διαφορετικό ωράριο. Οι υπάλληλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της επίθεσης, καθώς τρεις συνάδελφοί τους έχουν τραυματιστεί, με τους δύο να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, ανέφερε πως «πλέον προέχει η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και η ψυχολογική υποστήριξη των εργαζομένων που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, καθώς όλοι τους ήταν σε καταστολή» και παράλληλα ανακοίνωσε πως οι ώρες συναλλαγής με το κοινό θα είναι από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.