• 21 Οκτωβρίου, 2020

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του Πρώτου Θέματος – τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν

 Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του Πρώτου Θέματος – τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν

Φώτο Αρχείου

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το κτήριο, στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται το «Πρώτο Θέμα», οι οποίοι, κατά την εφημερίδα το βανδάλισαν.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας πως «κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ανέφερε πως «καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του “Πρώτου Θέματος”.

Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταδικάζει επίσης την επίθεση σημειώνοντας:

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη.»

Από την πλευρά του εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
«Καταδικαζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημεριδα Πρώτο Θέμα. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

Μήνυμα καταδίκης επίσης εκδόθηκε και από την Ελληνική Λύση όπου στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ, ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της. «Οι “εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται».